Medewerkers

Hans

H.G.M. Sickmann (Hans).

Hans is afgestudeerd als dierenarts in Utrecht in 1980.
Direct na zijn studie is hij als assistent dierenarts begonnen in de dierenartsenpraktijk aan Singel 10 in Wijk bij Duurstede waar de nadruk toen nog lag op landbouwhuisdieren en paarden.
Vanaf 1985 is zijn oudere collega met pensioen gegaan, waarna Hans de praktijk enkele jaren als eenmanspraktijk voerde.
Tijdens die jaren is de praktijk steeds drukker geworden door de toename van gezelschapsdieren, zodat er al gauw een andere dierenarts de gelederen is komen versterken.
In 1995 werd het nieuwe praktijkpand van Dierenkliniek Duurstede aan Dukdalf 3 gerealiseerd.
Hans houdt zich tegenwoordig vooral bezig met gezelschapsdieren maar legt ook visites af naar paarden en naar hobbyvee.
Hans is getrouwd met Astrid Rijkenhuizen en zij hebben samen twee zoons.
Zijn hobbies zijn: tennis, zijn hond Chessie en Hans is een natuurliefhebber.

A.B.M. Rijkenhuizen (Astrid).

Astrid heeft, vanaf haar afstuderen (cum laude) in 1980 tot 2010 gewerkt bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Rijksuniversiteit Utrecht. 
Zij werkte daar achtereenvolgens als dierenarts, junior docent en later senior docent, aanvankelijk in de Kliniek Heelkunde voor Grote Huisdieren, later aan de Hoofdafdeling Paard. 
Zij is in 1989 gepromoveerd op een onderzoek naar het ontstaan van Podotrochleose (Hoefkatrolontsteking) bij paarden. 
Astrid is “Diplomate” van de European College of Veterinary Surgeons en Nederlands specialist chirurgie Paard. Sinds 2008 is Astrid hoogleraar aan de Universiteit in Wenen, de eerste twee jaar fulltime, maar de laatste jaren in deeltijd. 
Vanwege haar specialistische kennis op het gebied van orthopedische en weke delen chirurgie (inclusief de Minimal Invasive Surgery) is zij een veel gevraagd spreekster op congressen in Europa en soms daarbuiten. 
Tegenwoordig is zij werkzaam als consultant chirurg voor diverse klinieken in Nederland en in het buitenland en daarnaast opereert zij in Dierenkliniek Duurstede gezelschapsdieren (orthopedische operaties en de kijkoperaties).
Astrid is getrouwd met Hans Sickmann en zij hebben samen twee zoons. Haar grootste hobby was vroeger paardrijden (dressuur). Tegenwoordig tennist zij regelmatig, ze danst graag en ze leest veel boeken.

Monique

M.T.M. van Paassen (Monique).

Monique is al direct na haar afstuderen in 1998 begonnen met werken bij Dierenkliniek Duurstede. 
In het begin bestond haar werk naast de gezelschapsdieren ook uit landbouwhuisdieren en paarden. Omdat zij vanaf jongs af aan is opgegroeid in de landbouwhuisdierenpraktijk van haar vader was zij hiermee al bekend. Daar ging ze vaak mee op pad naar de veehouders en soms mocht ze assisteren bij keizersnedes bij rundvee en schapen. 
Tegenwoordig houdt ze zich vooral bezig met de behandeling van gezelschapsdieren. Het uitzoeken van ziektekundige problemen en opereren van gezelschapsdieren verdient haar voorkeur. 
Als zij niet op de praktijk is, kan je haar tegenkomen met haar hond Guusje in de omgeving van Wijk bij Duurstede. 
Thuis is zij druk met haar gezin met 3 kinderen.

Denise

D. Versteeg (Denise).

Denise is sinds juni 1996 als assistente werkzaam bij Dierenkliniek Duurstede. 
In 1998 behaalde zij het diploma paraveterinair en daarmee was zij de eerste paraveterinaire medewerker van de kliniek. Ze blijft zich graag bijscholen. 
Samen met Nathalie houdt zij de social media bij en geven ze samen regelmatig een puppyparty.
In haar vrije tijd is ze vaak op pad voor de hobby van haar 3 kinderen: BMX crossfietsen, kunstschaatsen en paardrijden. Zelf zit ze ook graag tussen de paarden dus dat komt goed uit!

Jenneke

J. Elbers (Jenneke).

Jenneke is al stagiaire in de kliniek begonnen. Sinds december 2002 werkt zij als vaste paraveterinaire medewerker.

Nathalie

N. Favier- van der Linden (Nathalie).

Nathalie is als stagiaire begonnen bij Dierenkliniek Duurstede. Sinds oktober 2004 werkt ze vast in de kliniek als paraveterinair. 
Samen met Denise geven ze regelmatig een puppyparty. Zij heeft onze website gebouwd en onderhoudt deze zelf. Onze facebook pagina beheert ze ook.
Ze vindt het leuk om met mensen en dieren te werken en zich te blijven bijscholen. 
In haar vrije tijd is ze lekker bezig met haar gezin met 3 kinderen en 2 katten, is ze regelmatig te vinden in de sportschool en fietst ze graag een rondje op de racefiets. Ook zit ze graag tussen de paarden.