Let op: er zijn gewijzigde diensten na sluitingstijd, Lees hier meer.

Dier en Zorg Plan

Met goede zorg een leven lang gezond

In het Dier en Zorg Plan staat de gezondheid van je huisdier centraal. Door je hond en/of kat goede preventieve zorg te bieden voorkom je dat ze ziek worden. Je houdt parasieten buiten de deur, beschermt je huisdier tegen besmettelijke dierziekten en door de gezondheidscontroles bespaar je niet alleen geld maar mogelijk ook leed bij je huisdier. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Met een vast bedrag per maand ontvangt je huisdier de beste preventieve zorg en daarnaast bespaar je ook nog eens veel geld op dierenartskosten.

Met het Dier en Zorg Plan word je volledig ontzorgd. De automatische herinneringen zorgen ervoor dat je huisdier op het juiste moment de beste preventieve zorg krijgt.

Bespaar op de vaste dierenartskosten

Binnen het Dier en Zorg Plan heb je de keuze uit een Basis pakket of een Plus pakket. In het basis pakket zitten alle jaarlijkse preventieve behandelingen die standaard nodig zijn. Met het plus pakket heeft het huisdier recht op allerlei aanvullende preventieve zorgbehandelingen.

Onder aan de pagina vind je de volledige pakketinhoud van het Dier en Zorg Plan voor je hond en kat.

Binnen het Dier en Zorg Plan heb je onder andere recht op:

 • Gezondheidscontrole door je dierenarts​ 
  Om de gezondheid van je huisdier goed in de gaten te houden wordt je huisdier twee keer per jaar onderzocht door de dierenarts. De dierenarts voert een algemeen lichamelijk onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat onder andere uit het controleren van het gebit, ogen, oren, vacht en op ectoparasieten zoals vlooien en/of mijten. Tijdens één van de gezondheidscontroles zal de dierenarts, indien gewenst, de jaarlijkse basisvaccinatie en eventuele aanvullende vaccinaties toedienen zodat je huisdier weer een jaar beschermd is tegen gevaarlijke ziekten!
 • Jaarlijkse basisvaccinatie
  Een keer per jaar wordt tijdens één van de gezondheidscontroles de gewenste basisvaccinatie toegediend. Het is belangrijk om je huisdier tegen levensbedreigende ziekten te beschermen. Ieder jaar krijgt je hond de kleine cocktail, een vaccinatie tegen de ziekte van Weil en iedere drie jaar de grote cocktail, tegen de ziekte van Weil en DHP (Distemper, Hepatitis en Parvo). Katten worden jaarlijks gevaccineerd tegen niesziekte, en eens per drie jaar tegen niesziekte én kattenziekte.
  De 12 weken (puppy/kitten) vaccinatie en boostervaccinaties vallen niet onder het Dier en Zorg Plan abonnement.
 • Ontwormingsproducten 
  Ontwormen doen we op maat! De richtlijn is vier keer per abonnementsjaar, afhankelijk van het individuele huisdier. De frequentie kan dan ook variëren. Hiervoor worden de ESCCAP-norm gehanteerd. De producten voor de ontworming worden door uw dierenkliniek bepaald. Voor meer informatie, neem contact op met de dierenkliniek.
 • Vlooien- en/of tekenbehandeling
  Preventief handelen tegen vlooien en teken is uiterst belangrijk. Vlooien en teken kunnen bijvoorbeeld huidproblemen bij je huisdier veroorzaken en ziekten verspreiden. Je dierenarts adviseert je graag welk product je het beste kunt gebruiken. De frequentie van deze behandelingen is afhankelijk van de gebruikte producten. De producten worden per individueel huisdier beschikbaar gesteld voor één abonnementsjaar.
 • Gebitsreiniging
  De gebitsreiniging wordt eenmaal per abonnementsjaar met korting aangeboden. Niet inbegrepen zijn de met gebitsreiniging verband houdende kosten van narcose, eventuele extracties, röntgenfoto’s en medicatie.
 • Preventief bloedonderzoek 
  Het (interne) preventieve bloedonderzoek wordt eenmaal per abonnementsjaar met korting aangeboden. Bij het bloedonderzoek kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen, tijdig worden gesignaleerd. 
 • Preventief urineonderzoek
  Het (interne) preventieve urineonderzoek wordt eenmaal per abonnementsjaar met korting aangeboden. Bij het urineonderzoek wordt gekeken naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine van je huisdier. Door dit onderzoek kan een infectie, blaasgruis en/of suikerziekte in een vroeg stadium ontdekt worden.
 • Geselecteerde voeding
  De beste voeding voor een aantrekkelijke prijs. Met het Dier en Zorg Plan krijg je korting op geselecteerde voeding. Deze korting wordt berekend over het aankoopbedrag van de geselecteerde voeding die uw dierenkliniek aanbiedt. De korting heeft betrekking op zowel onderhoudsvoeding als specifieke dieetvoeding.
 • Aanvullende vaccinaties
  De aanvullende vaccinaties worden met korting in het Dier en Zorg Plan aangeboden. Deze aanvullende vaccinaties beschermen je huisdier extra tegen gevaarlijke ziekten, bijvoorbeeld als je huisdier naar een pension of het buitenland gaat. Onder de aanvullende vaccinaties vallen de Bordetella bronchiseptica (kat), besmettelijke hondenhoest en/of hondsdolheid (rabiës) entingen.
 • Afspraak met paraveterinair (dierenartsassistent)
  Voor een aantal preventieve behandelingen word je geholpen door de paraveterinair van de dierenkliniek. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden in de kliniek. Er geldt geen maximale frequentie voor de afspraken bij een paraveterinair.

Vraag aan de balie van onze dierenkliniek of kijk op www.dierenzorgplan.nl voor meer informatie.

De volledige pakketinhoud van het Dier en Zorg Plan staat ook onderaan de pagina weergegeven.

Het Dier en Zorg Plan is geen verzekering

Het Dier en Zorg Plan biedt de beste preventieve zorg. Alle curatieve zorg maakt geen deel uit van het Dier en Zorg Plan. Onder curatieve zorg wordt verstaan: zorg die een genezende werking beoogt. Voor curatieve zorg biedt een dierenverzekering de uitkomst. Neem contact op met de dierenkliniek voor meer informatie.

Maandelijkse abonnementskosten

Het Dier en Zorg Plan is voor honden en katten met een leeftijd vanaf 12 weken.
Alle rassen én vrijwel alle preventieve producten en handelingen zijn inbegrepen. 

 • Kat Basis - €20,95

 • Hond Basis - €23,95

 • Kat Plus - €30,95

 • Hond Plus - €33,95

Direct afsluiten

Volledige pakketinhoud

Zie hieronder de volledige pakketinhoud van het Dier en Zorg Plan voor je hond en kat.

Dier en Zorg Plan: Hond + Kat Basis Plus
Gebitsreiniging (1x per jaar)* 10% korting  
Preventief (intern) bloedonderzoek (1x per jaar) 10% korting  
Preventief (intern) urineonderzoek (1x per jaar) 10% korting  
Geselecteerde voeding 10% korting
Gezondheidscontrole dierenarts (2x per jaar) 100% korting
Basisvaccinaties (tijdens gezondheidscontrole) 100% korting
Besmettelijke hondenhoest vaccinatie (tijdens gezondheidscontrole) 100% korting
Ontwormingsproducten 100% korting
Vlooien- en/of tekenproducten 100% korting
Afspraak bij de paraveterinair 100% korting, waaronder:
•  Nagels knippen
•  Gebitscontrole
•  Voedingsadvies
Aanvullende vaccinaties (tijdens gezondheidscontrole)** 25% korting  
Gebitsreiniging (1x per jaar)* 100% korting  
Preventief bloedonderzoek (1x per jaar) 100% korting  
Preventief urineonderzoek (1x per jaar) 100% korting  
* Exclusief narcose, extracties, röntgenfoto’s en medicatie
** Bordetella-bronchiseptica (kat) en rabiës