Nieuwsbrief november 2023

Even voorstellen…

Chantal Koehorst volgt haar externe stage Diergeneeskundige bij onze dierenkliniek. Ze is afgelopen maand al begonnen en blijft hier tot en met 11 januari. Wij wensen haar een leerzame en leuke periode toe.

Vuurwerkangst

Veel jongelui vinden het leuk om al in november te beginnen met het afsteken van vuurwerk. Ze beseffen helaas niet dat veel (huis)dieren enorm gestrest raken van de knallen. Veel huisdiereigenaren vragen ons om raad.

Soms is de beste remedie: het huisdier onderbrengen op een rustige plek elders, bijvoorbeeld in een dierenpension buiten de bebouwde kom.

Blijft uw huisdier toch thuis? Neem dan de volgende maatregelen:

  • Laat een angstig huisdier nooit alleen achter!
  • Laat op oudejaarsavond je hond vroeg in de avond uit en hou hem aangelijnd.
  • Houd je kat op oudejaarsdag binnen.
  • Doe alle gordijnen, rolluiken, etc. dicht.
  • Laat binnen lampen branden en zet de radio of de televisie aan.
  • Als je hond angstgedrag vertoont, kan het helpen om met hem te gaan spelen of begeleid hem anders naar een voor hem veilige plek.
  • Als je huisdier rustig blijft op het moment van vuurwerk of maar kort schrikt, beloon hem dan flink.

Voor sommige dieren zijn al deze maatregelen niet afdoende. Dan is het noodzakelijk om de dierenarts om raad te vragen. Er zijn veel middelen op de markt die mee zouden helpen tegen vuurwerkangst, maar alleen de registreerde diergeneesmiddelen hebben een bewezen effect tegen vuurwerkangst. De dierenarts kan voor uw huisdier een effectief middel voorschrijven. Het is belangrijk om bijtijds hierom te vragen, om er verzekerd van te zijn dat het middel voorradig is.

Spaarprogramma’s

Voor alle voeders van Purina en Hill’s die u bij Dierenkliniek Duurstede kunt kopen, geldt een spaarprogramma. Maar ook voor veel parasietenbestrijdingsmiddelen en ook voor chronische gebruikte medicijnen gelden spaarprogramma’s. Dit om de kosten voor u enigszins te drukken. Wilt u er meer over weten? Onze assistentes kunnen u verder informeren!

De medewerkers van Dierenkliniek Duurstede wensen u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!