Maand Gratis Verzekering van Petplan
Petplan is een zorgverzekering voor huisdieren. Deze verzekering biedt nu, via de dierenarts, een maand gratis verzekering aan. De procedure is als volgt:
Als je met je huisdier bij de dierenarts komt en die is op dat moment gezond, jonger dan 6 maanden en 30 dagen en heeft geen historie van gezondheidsproblemen, dan kan de dierenarts, op jouw verzoek, het gezondheidsrapport opsturen naar Petplan. Die stuurt dan een link naar jou toe waarop je binnen 3 dagen dient te reageren. Vanaf dat moment is je huisdier een maand lang gratis verzekerd voor medische kosten met een dekking tot 3000 euro. Er geldt op dat moment geen wachttermijn en de verzekering loopt automatisch af na die ene maand. Tenzij je actief besluit om de verzekering te verlengen. Er is daarbij keuzemogelijkheid voor 3 pakketten: basis, plus of totaal. Petplan zal je hierover benaderen. Op het moment van ingang van de maand gratis verzekering hoeft je huisdier nog niet gechipt te zijn (honden zijn van overheidswege altijd al gechipt), maar bij declareren moet die wel zijn gechipt. Als je besluit om je huisdier definitief te verzekeren, vergoedt Petplan het chippen trouwens ook.
Is je huisdier ouder dan die 7 maanden? Dan kun je nog altijd een offerte voor de verzekering aanvragen. Op onze website staat een banner waarmee je automatisch wordt doorgelinkt.
Februari: Maand van de gebitsverzorging
Veel dierenklinieken doen mee aan de actie: Maand van de gebitsverzorging. Ook Dierenkliniek Duurstede werkt mee aan die actie. De reden hiervoor is dat veel huisdieren achterstalligheid hebben in de verzorging van hun gebit. En een gezond gebit is de basis van een gezond leven! In de maand februari kunt u het gebit van uw hond, kat, konijn of cavia gratis laten controleren door onze assistentes die hiervoor speciaal zijn opgeleid. U krijgt dan gelijk adviezen over de juiste verzorging van het gebit en het voorkomen van gebitsproblemen.
Bij honden en bij katten is het meest voorkomende probleem: tandplaque en tandsteen. Tandplaque is in feite een dun laagje van vies materiaal bestaande uit levende en dode bacteriën ontstekingscellen (levend en dood), voedselresten, schimmelsporen e.d. Dit dunne laagje (wordt ook wel een biofilm genoemd) wordt in de loop van 1 a 2 etmalen omgezet in tandsteen, dat vast blijft zitten op het tandglazuur. Zonder tanden poetsen groeit de hoeveelheid tandsteen iedere dag en dat tandsteen gaat ook tussen de tand of kies en het tandvlees zitten. Het kruipt steeds verder op, waardoor ook de wortel steeds verder bloot komt te liggen. In feite ontstaat er een open wond waar gemakkelijk bacteriën binnen kunnen dringen en ziekte kunnen veroorzaken. Ook de zenuwen komen bloot te liggen. Dat geeft dan pijnklachten. En de oplettende eigenaar ziet ook soms dat het tandvlees gaat bloeden als je hond of kat ergens op zit te kluiven.
Naast de problemen die veroorzaakt worden door tandsteen, zien we ook andere gebitproblemen die klachten kunnen geven. Probleem is dat dieren die pijn vaak niet of slecht laten zien. Daarom is het belangrijk om het gebit van uw huisdier goed te laten checken!
Wilt u een afspraak maken voor de gratis gebitscontrole? Dat kan telefonisch of online via onze website. Vermeld u dan erbij dat het gaat om de gratis gebitcontrole?
Nieuw Dier en Zorg Plan
Sinds anderhalf jaar maken al veel klanten van onze dierenkliniek dankbaar gebruik van het Dier en Zorg Plan van IVC Evidensia. Met ingang van 1 maart a.s. wordt dit Dier en Zorg Plan vervangen door een nieuw Dier en Zorg Plan die nog verder geoptimaliseerd is, waardoor de kans op fouten in het versturen van herinneringen nog verder geminimaliseerd wordt. De tarieven worden iets aangepast (voor sommige categorieën van dieren wordt het abonnement iets duurder, voor andere iets goedkoper). Maar het abonnement blijft ten alle tijde erg voordelig! Abonnementhouders worden tijdig op de hoogte gesteld van de veranderingen.
Help: mijn kat plast in huis!
Met deze klacht komen katteneigenaren af en toe naar onze dierenkliniek. De dierenarts zal altijd proberen uit te vissen of er sprake is van plasjes doen of sproeien. En vrijwel altijd zal ook een urinemonster onderzocht worden om een blaasontsteking als oorzaak uit te sluiten. Als gebleken is dat er geen sprake is van een blaasontsteking en de desbetreffende kat plast op horizontale objecten zoals matjes, gewoon op de vloer, op de bank etc., dan wordt dat vrijwel altijd veroorzaakt door het feit dat de kat het onprettig vindt om de plas op de bak te doen. Niet alle kattenbakvullingen worden als prettig ervaren. Van nature plassen katten graag op gewoon zand. Dus een kattenbakvulling die hier op lijkt (fijnkorrelig, niet sterk ruikend) voldoet meestal het beste. Verder is het belangrijk dat de kattenbak regelmatig (dagelijks) leeg geschept wordt. Niet alleen de vaste ontlasting moet er uit geschept worden, maar ook de natte plekken. Verder dienen er minimaal 2 kattenbakken in huis te staan (bij meer katten nog meer) die allemaal op een rustige, overzichtelijke plaats zijn neergezet zodat je kat niet gestoord kan worden tijdens het doen van zijn/haar behoefte. Een kattenbak moet ook gemakkelijk toegankelijk zijn. Oude katten hebben vaak pijnlijke en stijve gewrichten en dan kan een lage instap uitkomst bieden. Als aan al deze eisen is voldaan, dan zal je kat er weer voor kiezen om het plasje weer netjes op de kattenbak te doen.
Hoe komen we aan een urinemonster van je kat? Het gemakkelijkst is om gebruik te maken van Katkor. Dit zijn plastic korrels die geen vocht absorberen. Deze dienen in een schoongemaakte kattenbak gedaan te worden. Als je kat dan een plasje heeft gedaan op de bak, dan kan simpel met de bijgeleverde opzuigpipet de urine opgezogen worden en vervolgens in een buisje worden gespoten. De Katkor kunt u bij de dierenkliniek kopen. Het urinemonster dient zo vers mogelijk en uiterlijk 2 tot 6 uur oud afhankelijk van de temperatuur) bij de dierenkliniek te worden ingeleverd en onderzocht worden.
Katten die tegen verticale objecten sproeien hebben vaak een groter probleem. Geslachtshormonen kunnen hier een rol bij spelen, stress is ook een belangrijke factor. Soms is het erg moeilijk om de oorzaak van het sproeien op te sporen. Het kan in die gevallen nodig zijn om een gedragsdeskundige in te schakelen.