Astrid Rijkenhuizen

Dierenarts

Astrid Rijkenhuizen
Astrid Rijkenhuizen Dierenarts

Astrid heeft, vanaf haar afstuderen (cum laude) in 1980 tot 2010 gewerkt bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Rijksuniversiteit Utrecht. 
Zij werkte daar achtereenvolgens als dierenarts, junior docent en later senior docent, aanvankelijk in de Kliniek Heelkunde voor Grote Huisdieren, later aan de Hoofdafdeling Paard. 
Zij is in 1989 gepromoveerd op een onderzoek naar het ontstaan van Podotrochleose (Hoefkatrolontsteking) bij paarden. 
Astrid is “Diplomate” van de European College of Veterinary Surgeons en Nederlands specialist chirurgie Paard. Sinds 2008 is Astrid hoogleraar aan de Universiteit in Wenen, de eerste twee jaar fulltime, maar de laatste jaren in deeltijd. 
Vanwege haar specialistische kennis op het gebied van orthopedische en weke delen chirurgie (inclusief de Minimal Invasive Surgery) is zij een veel gevraagd spreekster op congressen in Europa en soms daarbuiten. 
Tegenwoordig is zij werkzaam als consultant chirurg voor diverse klinieken in Nederland en in het buitenland en daarnaast opereert zij in Dierenkliniek Duurstede gezelschapsdieren (orthopedische operaties en de kijkoperaties).
Astrid is getrouwd met Hans Sickmann en zij hebben samen twee zoons. Haar grootste hobby was vroeger paardrijden (dressuur). Tegenwoordig tennist zij regelmatig, ze danst graag en ze leest veel boeken.