Nieuwsbrief januari 2018

De medewerkers van Dierenkliniek Duurstede wensen u een voorspoedig Nieuwjaar!

Blik naar de toekomst
Op dit moment zijn we bezig met het overschakelen op een geautomatiseerd voorraadbeheersysteem voor de diergeneesmiddelen, de diervoeders, de vlooienbestrijdingsmiddelen en dergelijke. Met het oude minikaartjessysteem gebeurde het wel eens dat er fouten gemaakt werden, waardoor wij opeens geconfronteerd werden met een “out of stock”.  Met het nieuwe systeem hebben we ook beter zicht over de charges van de diergeneesmiddelen en kunnen wij dus ook sneller onze klanten gericht waarschuwen bij een terugroepactie.

Steeds meer klanten stellen het op prijs om op een afgesproken tijd de dierenarts te consulteren in plaats van tijdens het inloopspreekuur. Omdat afspraakconsulten altijd een hogere telefoonbelasting gaven, hanteerden wij tot op heden een iets hoger tarief hiervoor. Wij verwachten echter binnenkort onze klanten binnenkort de mogelijkheid te bieden om hun afspraken zelf online te regelen. Hierop vooruit lopend hebben wij besloten om het tarief voor het afspraakconsult te verlagen tot hetzelfde tarief als tijdens het inloopspreekuur. Op het moment dat het online maken van afspraken mogelijk is, laten wij dat in de nieuwsbrief weten!

In februari gaat de Maand van het Gebit weer van start. U kunt uw huisdier dan gratis ter controle aanbieden bij onze paraveterinaire assistente (graag tevoren even een afspraak maken). Al onze assistentes hebben een gedegen opleiding gehad om het gebit van uw huisdier goed te kunnen controleren.

Deel jouw ervaring op www.dierenarts.nl
Deze website is opgezet door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde om informatie te verstrekken aan huisdiereigenaren over huisdieren en over het beroep van de dierenarts. Tevens kunt u hier dierenartsen vinden en u kunt reviews geven over uw dierenarts. Het nut van reviews is om aan anderen je mening over in dit geval de dierenarts te geven zodat die beter gefundeerd een dierenarts kunnen kiezen. Eventuele negatieve reviews kunnen dierenartsen wijzen op hun tekortkomingen en daaruit kan lering worden getrokken. Zo kunnen de dierenartsen hun diensten verder optimaliseren en dat is in het belang van u als klant en uw huisdier als onze patiënt. Maar ook positieve reviews hebben veel nut, want wie wil er niet op zijn tijd een complimentje?

Doc&Booff verandert in VoorMijnDier!
Beste dierenvriend,
Je hebt het misschien al voorbij zien komen op de website van Doc&Booff: Onze webshop Doc&Booff gaat vanaf 1 januari verder onder de naam VoorMijnDier.
Een webshop waar je nog steeds alles kunt vinden voor de gezondheid van jouw dier, met nu nog meer advies van dierenartsen en -assistenten.
Wat kan jij nog meer verwachten van VoorMijnDier?

  • Een uitgebreider assortiment dieetvoer met kortere levertijden;
  • Verantwoorde en veilige producten;
  • Een nieuwe en deskundige uitstraling;
  • Een betere zoekfunctie;
  • Een gebruiksvriendelijkere website, ook op mobiel en tablet.

Wanneer je vanaf 1 januari naar www.docbooff.nl gaat, word je automatisch doorverwezen naar www.voormijndier.nl. Vanaf dat moment kun je jouw bestellingen op de nieuwe webshop plaatsen. Bij het plaatsen van jouw eerste bestelling, kun je direct een account aanmaken.
Heb je vragen over de nieuwe webshop? Mail dan gerust naar contact@voormijndier.nl of bel de klantenservice van de webshop op 088-0321800.

Even voorstellen:
Renske Steenlage hebt u misschien al ontmoet. Zij is momenteel bezig met haar afrondende stage Diergeneeskunde bij onze dierenkliniek. Op 25 januari nemen wij afscheid van haar. Op maandag 29 januari verwelkomen wij David van Reenen. Hij blijft dan 8 weken (steeds van maandag t/m donderdag) voor zijn eindstage.

Tussenteeneczeem door sneeuw en pekel
In de winter worden we vaak geconfronteerd met honden met irritatie van de tussenteenhuid door sneeuw en/of pekel. De huid is dan rood en vaak zit de hond veel aan zijn tenen te likken. Soms zijn ze er zelfs pijnlijk aan en lopen dan wat kreupel. Dit probleem is te voorkomen door de voeten van de hond iedere keer voor het uitlaten in te smeren met Vaseline en na het uitlaten goed af te drogen en eventueel eerst nog met water te wassen om de pekel te verwijderen. Heeft uw hond toch veel last ervan? Laat dan de dierenarts er naar kijken. Afhankelijk van de ernst zal die dan een behandeling instellen!


Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks!
Hebt u deze brief toevallig met de factuur of met de entingsoproep ontvangen, maar ontvangt u hem nog niet maandelijks per email? Laat het ons dan even weten! Wij plaatsen u graag op onze mailinglist!
U blijft dan goed op de hoogte van de actualiteiten die uw huisdier(en) aangaan. Niet alleen lokaal nieuws verneemt u, maar ook interessante wetenswaardigheden over aandoeningen, zoönosen (ziekten die overdraagbaar zijn van dier naar mens) en over diergeneeskundige mogelijkheden en ontwikkelingen zult u via onze nieuwsbrieven vernemen! Van harte aanbevolen!