Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Bericht van afwezigheid

Dierenarts Monique van Paassen is afwezig van 28 februari tot en met 6 maart. Hans Sickmann is afwezig van 5 maart tot en met 12 maart. Ze nemen elkaars werkzaamheden zoveel mogelijk over. Alleen op vrijdag 11 maart is er een waarnemend dierenarts beschikbaar. Voor zaterdag 5 maart kunnen geen afspraken met de dierenarts gemaakt worden. Er is die ochtend (8.00-10.00 uur) wel een assistente aanwezig. Spoedgevallen worden in dat hele weekend (5 en 6 maart) doorverwezen naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Evidensia Dierenziekenhuis in Nieuwegein.

Maatregelen tegen Covid-19 afgebouwd

De overheid heeft de meeste maatregelen ter voorkoming van overdracht van het Covid-19 virus afgeschaft. Mond/neusbescherming in onze dierenkliniek is niet meer verplicht. De inloopspreekuren zijn bij het begin van de pandemie afgeschaft. Consultatie van de dierenarts kon vanaf dat moment alleen maar op afspraak, waardoor er minimale contacten in de wachtkamer ontstonden.

We ontvingen veel positieve reacties van klanten op het afspraaksysteem: de wachttijden zijn nihil geworden. Dat is prettig voor baasje èn voor het huisdier. Daarom hebben we besloten om de inloopspreekuren niet meer in te stellen. De dierenarts kan dus uitsluitend op afspraak geraadpleegd worden. Afspraken kunt u (bij voorkeur) online via de website maken.

Maar telefonisch is natuurlijk ook mogelijk en zeker bij spoedgevallen dient u direct te bellen: 0343 - 577 268.

Eén en ander betekent dat er niet altijd een dierenarts aanwezig is in de dierenkliniek. Vanzelfsprekend zijn we wel geopend van 8.00 tot 18.00 uur (maandag t/m vrijdag) en op zaterdagen van 8.00 tot 10.00 uur. Dan is er altijd een assistente (paraveterinair) aanwezig. Bij spoed is het dus altijd verstandig om eerst te bellen voordat u met uw huisdier naar de dierenkliniek komt.

Nieuwe Dier & Zorg Plan

Al veel van onze klanten zijn geabonneerd op het Dier en Zorg Plan. Voordelen van dit abonnement zijn: U wordt steeds op tijd herinnerd voor alle noodzakelijke behandelingen om uw huisdier gezond te houden: de jaarlijkse vaccinaties, de behandelingen tegen wormen, vlooien en teken en de gezondheidschecks. U betaalt een vast maandelijks bedrag en al deze genoemde behandelingen zijn dan gratis. Per 1 maart wordt het Dier & Zorg Plan vervangen door het vernieuwde Dier & Zorg Plan. Alle bestaande abonnementhouders hebben hierover inmiddels bericht ontvangen. Zij kunnen overstappen op dit nieuwe Dier & Zorg Plan of het abonnement annuleren. Maar gezien de vele voordelen van het nieuwe plan verwachten wij dat de meeste klanten juist graag gebruik gaan maken van dit abonnement. Naast de praktische voordelen van dit abonnement bespaart u ook nog eens 25 tot 40% in de kosten ten opzichte van de normale tarieven!

Bent u ook geïnteresseerd in dit (nieuwe) Dier & Zorg Plan? Bezoek dan: www.dierenzorgplan.nl. Via deze website kunt u zich ook eenvoudig aanmelden.

Nieuw medicijn tegen artrose bij de kat

Een gezonde kat kan rennen en springen als de beste. Geen schutting is te hoog voor een kat. Met toename van de leeftijd kunnen sommige katten erg stram worden. Dit wordt meestal veroorzaakt door artrose in de gewrichten. Vooral de tussenwervelgewrichten en de heupen zijn vaak aangetast. De diagnose is meestal te stellen d.m.v. röntgenonderzoek. Toch hebben veel kattenbaasjes niet vaak in de gaten dat hun kat last van de gewrichten heeft. Dit komt doordat katten met artrose zelden kreupel gaan lopen, dit in tegenstelling tot bij honden het geval is. De dierenarts schrijft meestal ontstekingremmers/pijnstillers voor bij katten met artrose. Dagelijks moet dat toegediend worden. Sinds kort is er een injectiepreparaat voor katten beschikbaar, een antistof tegen één van de belangrijkste stoffen die verantwoordelijk is voor de pijnprikkeloverdracht. Deze behandelwijze wordt genoemd: monoclonale antilichaamtherapie. Bij mensen is al veel ervaring met deze therapie en inmiddels ook al bij honden met artrose en honden met atopie (allergie voor omgevingsallergenen). Het succespercentage van deze nieuwe therapie voor katten is erg hoog (meer dan 95%) en de kans op bijwerkingen is nihil. Soms wordt een lokale zwelling op de injectieplaats gezien. De injectie heeft een werkingsduur van ca. 4 weken. Een maandelijkse injectie volstaat dus.

Hebt u een kat met artrose, wilt u af van het dagelijks geven van een ontstekingsremmend medicijn en kiest u voor de moderne aanpak? Neem dan contact met ons op!

Hebt u uw huisdier al verzekerd tegen dierenartskosten?

Steeds meer mensen verzekeren hun huisdier tegen dierenartskosten. Je huisdier is immers je maatje, je beste vriend! En die verdient de beste diergeneeskundige zorg! Op de homepage van www.dierenkliniekduurstede.nl staat sinds enige tijd een banner van Petplan, de grootste verzekeraar voor dierenartskosten in Nederland. U kunt via deze banner eenvoudig een offerte opvragen. Als uw huisdier jonger is dan 7 maanden, dan kunt u gebruik maken van de “Maand Gratis Verzekering”. Aanmelden hiervoor kan bij de balie van de dierenkliniek. In onze vorige nieuwsbrief kunt u daar over lezen (staat ook op onze website).

Verpakkingen van Purina veranderd qua uiterlijk

Veel verpakkingen van de Expert Care lijn van Purina zijn van kleur/lay out veranderd. Even wennen, maar wat er in zit, is hetzelfde. Nog steeds even smakelijk! Bij Dierenkliniek Duurstede kunt u nu twee merken voer kopen: Purina en Hill’s. Zowel onderhoudsvoer als dieetvoer. Hierdoor kunt u rekenen op topkwaliteit, zowel qua smaak als voor de gezondheid voor uw huisdier. In combinatie met de kennis van onze (para)veterinairen bent u verzekerd van een correcte voeding van uw huisdier als u voer koopt bij onze dierenkliniek. Voor beide merken hanteren wij een spaarplan (U hoeft daar niets voor te doen; bij iedere aankoop wordt het opgespaarde bedrag automatisch geregistreerd). Abonnementhouders van het Dier & Zorg Plan genieten 10% extra aankoopkorting.

Purina introduceert speciaal voor honden van IVC Evidensia-klanten: Dental care kauwstaven

Iedereen kent waarschijnlijk de Dentastix van Pedigree. Deze firma claimt dat deze kauwstaven een reinigend effect hebben op het gebit van je hond bij het kauwen. Purina heeft volgens dit idee een kauwstaaf ontwikkeld die een krokante, poreuze structuur heeft, waardoor het poetsend effect tijdens het kauwen veel beter is dan bij de eerstgenoemde. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dagelijkse verstrekking van één Dental care kauwstaaf de ontwikkeling van tandsteen vermindert door de vorming van tandplak te verminderen en verder draagt het bij aan een frisse adem. Er zijn 3 maten leverbaar: zakken van 426 gram met 12 staven voor grote honden, zakken van 345 gram met 15 staven voor middelgrote honden en zakken van ook 345 gram met 21 staven voor kleine honden. Uw hond kan gratis 1 staaf uitproberen bij de dierenkliniek!