Nieuwsbrief januari 2021

Corona-vaccinaties worden opgestart

Op 8 januari worden de eerste mensen in Nederland gevaccineerd tegen COVID-19. Wij hopen van harte dat hiermee alle problemen die dit afschuwelijke virus hebben veroorzaakt snel de wereld worden uitgeholpen! Dan kunnen we ons fijne leven weer oppakken: gezellig naar het theater of naar de bioscoop, gezellig uit eten gaan met elkaar en we kunnen weer normaal vakantieplannen maken.

Maatregelen i.v.m. Corona blijven nu nog van kracht

Zoals we u eerder bericht hebben zijn er ook in onze dierenkliniek maatregelen getroffen om overdracht van het COVID-19 virus te voorkomen. Deze maatregelen blijven op dit moment nog onverkort van kracht. Zodra de toestand dat toelaat, mogen wij onze maatregelen versoepelen. Eén maatregel die waarschijnlijk zal blijven bestaan, is dat de inloopspreekuren waarschijnlijk niet meer terug zullen komen; consultatie van de dierenarts zal op afspraak dienen te (blijven) gebeuren. Het afsprakensysteem (liefst online via onze website) bevalt onze klanten dermate goed en onszelf trouwens ook, dat we niet meer terug willen naar het oude systeem van inloopspreekuren; geen of nauwelijks wachttijden meer voor u en uw huisdier en daardoor ook veel minder stress.

Even voorstellen…

Violetta Egberts beëindigt haar externe stage Diergeneeskunde bij onze dierenkliniek op 14 januari a.s. en op 18 januari verwelkomen wij Elise Bertijn. Al sinds meerdere jaren volgen studenten Diergeneeskunde tijdens de eindfase van hun studie een stage van 8 weken buiten de Universiteit. Zo ook bij Dierenkliniek Duurstede. Tijdens de 8 weken worden de studenten getraind in het toepassen van hun kennis en kunde die ze tijdens hun studie hebben opgedaan. En zo blijven onze dierenartsen Monique van Paassen en Hans Sickmann extra goed op de hoogte van de nieuwste kennis!

Nieuwe tarieven in 2021

In de loop van de komende maand zullen onze meeste tarieven wat verhoogd gaan worden. Er zijn ook tarieven die iets verlaagd gaan worden. De tarieven voor het DierenZorgPlan zullen naar verwachting later in het jaar verhoogd gaan worden.

Purina ProPlan Expert Care Nutrition en Veterinary Diets extra voordelig voor abonnees van het DierenZorgplan

Al onze klanten die voor hun huisdier(en) voer geven van dit kwaliteitsmerk doen automatisch mee met een spaarplan: Steeds wordt 10 % van de aanschafprijs op uw reserverekening geplaatst in ons praktijkmanagementsysteem. Zodra u minimaal 25 euro bij elkaar hebt gespaard, kunt u dit geld bij de Dierenkliniek besteden voor aanschaf van voer, medicijnen of voor een onderzoek of een behandeling. Klanten die geabonneerd zijn op het DierenZorgplan krijgen bovendien 10 % korting op de aanschaf.

Wilt u dit geweldige voer ook eens proberen? Op de aanschaf van een eerste zak voer krijgt u 50 % kennismakingskorting! Van harte aanbevolen!

De winter is begonnen!

Op het moment van het schrijven van deze nieuwsbrief is het nog erg zacht en nat. Toch kan het ieder moment kouder worden en gaan sneeuwen. Dat geeft soms problemen bij onze viervoeters. Tussen de tenen kunnen klompjes ijs ontstaan en door pekel en smeltend sneeuw kan de tussenteenhuid ontstoken raken. Een tip is daarom: Als uw hond in de sneeuw (of pekel) gelopen heeft, veeg dan bij thuiskomst even de voeten goed af. Het huis blijft dan ook schoon en uw hond zal minder snel last krijgen van een ontstoken tussenteenhuid. Eventueel kan de huid tussen de tenen ingesmeerd worden met vaseline om die te beschermen tegen pekel en sneeuw.

Mensen vinden het leuk om de vogeltjes buiten te voeren. Zorg er dan wel voor dat ze gemakkelijk kunnen vluchten als er een kat in de buurt komt; plaats de voerplek op een verhoging en niet te dicht bij een struik waar een kat zich schuil kan houden om toe te slaan. Drinkwater kan bij vorst bevriezen. Je kan het vriespunt verlagen door evt. wat suiker aan het water toe te voegen. Nooit zout en helemaal geen antivries!

Het voeren van eenden dient beperkt te worden: Als er teveel brood blijft liggen, dan liggen ratten op de loer om die resten te vergaren. Op die manier helpen we de ratten de winter door en dat mag niet de bedoeling zijn. Zoals bekend brengen ratten veel ziektes over zoals Leptospirose, Hantavirussen en Builenpest. Allemaal gevaarlijke ziekten voor mens en dier.

Ook in de winter kunnen de vlooien goed gedijen! Binnenshuis is het immers warm genoeg om de voortplantingscyclus van deze ongenode gasten aan de gang te houden. En teken zien we tijdens een zachte winter ook; boven de zeven graden zijn ze al actief en op een zonnig plekje kan lokaal de temperatuur gemakkelijk boven die temperatuur stijgen, ook al vriest het! Het is dus verstandig om uw huisdier te blijven beschermen tegen vlooien en teken. Onze assistentes kunnen u helpen!

Krolsheidseizoen is begonnen!

Poezen kunnen het hele jaar krols worden, maar vooral tijdens het lengen van de dagen worden veel poezen krols. Ook de vechtpartijen tussen katten nemen toe. De oplossing is: tijdig laten castreren. Katers en poezen worden in de regel vanaf een half jaar leeftijd “geholpen”. Op die manier wordt een geboorteoverschot voorkomen, maar bovendien kunnen virussen als het Katten-aidsvirus of het Katten-Leukemie virus minder gemakkelijk worden overgedragen. Een bijkomend voordeel voor vroegtijdige sterilisatie van poezen is de sterke vermindering van de kans op het ontstaan van melkklierkanker. Het is dus zaak om tijdig een afspraak te maken!

Fijn aan de Lijn check

Binnenkort krijgen de medewerkers een training in het voeren van telefoongesprekken met klanten. De bedoeling hiervan is dat u als klant nog prettiger en mogelijk nog efficiënter te woord wordt gestaan door onze assistentes. Tegelijkertijd ontvangen wij soms telefoontjes van het opleidingsinstituut om ons te testen, de zogenaamde Fijn aan de Lijn check.

Zo blijven we leren……..