Haarballen bij katten

Katten zijn erg schone dieren, ze besteden dagelijks tijd aan een goede wasbeurt. Hierdoor krijgt een kat altijd haren binnen.
Een groot deel van de katten braakt de haren regelmatig uit in de vorm van een haarbal. Andere katten verwerken de ingeslikte haren onopgemerkt via de ontlasting.
Maar haren of haarballen kunnen ook irritatie van het maagdarmkanaal veroorzaken. Als gevolg daarvan zal de kat vaak gaan braken en mogelijk moeite hebben met het kwijtraken van de ontlasting.
Ziet u dit soort klachten, terwijl poes verder helemaal in orde is, dan zijn er middelen die in een groot aantal gevallen de klachten effectief tegen gaan.
Laxapast is zo’n middel in pastavorm waarvan de kat dagelijks een hoeveelheid moet innemen. Het kan met voedsel gegeven worden, het kan rechtstreeks in de bek ingegeven worden en het kan ook op een pootje gesmeerd worden, waarna de kat het met wassen naar binnen werkt.
Ook hebben wij kattenvoer dat speciaal is samengesteld om maagdarmproblemen door haren of haarballen te voorkomen.
Zijn er andere ziekteverschijnselen of wordt het probleem niet snel genoeg opgelost door het gebruik van zo’n middel dan is natuurlijk een controle van de kat door de dierenarts nodig.

01-05-2016